Upgraded ET4+ weirdness

Anet 3D printers, add-ons and OEM
Community rules
1. Be kind and courteous
We're all in this together to create a welcoming environment. Let's treat everyone with respect. Healthy debates are natural, but kindness is required.

2. No hate speech or bullying
Make sure everyone feels safe. Bullying of any kind isn't allowed, and degrading comments about things such as race, religion, culture, sexual orientation, gender or identity will not be tolerated.

3. Only 3D printers advertised.
Only 3D printers or directly related product may be advertised. If you post anything else it will be moderated and you will be banned.

4. Replying to posts
If you reply to a post, make sure your reply is connected with the main topic, do NOT take a topic off track.

5. All post are moderated
Every post on here is moderated - always. Don't bother joining unless you have works to share or problems to inquiry about 3D printers. That is all that will be allowed on this group.
Post Reply
User avatar
NikGeo
Posts: 1
Joined: 2020-12-14 20:27

Hi, i recently became the owner of my 1st 3d printer, an Anet ET4+, and i immediately decided to upgrade the mainboard with the silent TMC2208 type (A4988 drivers was too loud for my ears).

I ordered one on offer from an online shop (will not name it) and received a board marked "ET4P-MB_v1.0" on the PCB.
So i connected it, re-leveled the printer and after printing 1-2 samples i am extremely happy with it. Information is true, you can hardly hear any noise, apart from the fans.

But here is the only weird part.

The "firmware info" on the printer's menu reports:
"Model: ET4"
"Version: 3.0.0"

This is not a typo, it actually says "v3.0.0". The latest known firmware for the ET4 is v1.1.5 (lately i saw a v1.1.7), and for the ET4-PRO is v1.0.2.
Am i missing something?


User avatar
mdelgado
Posts: 1
Joined: 2020-12-26 21:49

Ok
Post Reply